Yoga voor beginners

Ben je nieuwsgierig naar wat yoga inhoudt en hoe een yogales is?
Of vind je het niet prettig om meteen in te stromen in een groep die al langer bezig is met yoga? Om yoga te kunnen doen hoef je niet lenig of slank te zijn. Het mooie van yoga is dat iedereen de oefeningen op eigen niveau doet. Ieder lichaam is nou eenmaal anders; de een buigt gemakkelijk voorover, een ander draait gemakkelijk in een torsie. Alle oefeningen zijn veilig om te doen omdat de meeste bewegingen langzaam worden uitgevoerd, is er geen kans op blessures

Tijdens deze lessen maak je kennis met diverse houdingen, krijg je uitleg over de houdingen en hoe je  goed kunt ademen , leer je hoe je kunt ontspannen en is er ruimte om allerlei vragen te stellen over yoga.

Deze lessen zijn op vrijdagochtend van 10.30 – 11.45 bij voldoende aanmeldingen.

De praktijk leert dat instromen in een bestaande groep meestal geen bezwaar is en je juist gemakkelijk met de stroom mee gaat. Als er iemand nieuw in de groep is, houd ik daar natuurlijk wel rekening mee en zal ik wat vaker het een en ander mondeling toe lichten wat voor de mensen die al langer yoga beoefenen vaak ook als prettig wordt ervaren. Soms hoor je dingen pas als het vaker gezegd wordt en anders kan het een bevestiging zijn op wat je al weet en dat is ook fijn. Bovendien kan het zo zijn dat iemand die pas begint bepaalde houdingen gemakkelijker kan uitvoeren dan iemand die al langer op yoga zit. Elk lichaam is nu eenmaal anders en lenigheid is niet altijd een voordeel. Het gaat erom dat jij een bepaalde strekking voelt en het maakt niet uit hoe ver je daarvoor bijvoorbeeld moet buigen.

Als je begint met yoga, raad ik altijd aan om een aantal lessen te volgen en te ervaren hoe het voor jou voelt. Na 1 les kun je dat niet altijd goed inschatten omdat alles dan zo nieuw is en je misschien overal nog over moet nadenken.